Henri Laurila ny finsk back i MODO Hockey

MODO Hockey och sportchefen Fredrik Andersson har gjort klart med en ny finsk back.
Det handlar om Henri Laurila, 29 från Lahtis Pelicans, en riktig bjässe som mäter 186 cm i strumplästen och väger 98 kg.
- En lite annorlunda back än Daniel Sondell som lämnade oss i helgen, säger coachen Hannu Aravirta.
- Laurila är en tuff i sin spelstil, stor, kraftig med en hårt slagskott, dessutom rightare vilket är vad vi sökt också. Jag har haft honom som spelare då jag tränade Pelicans och har bara goda erfarenheter av honom. Det är en riktig kämpe och han ser fram emot att få pröva något nytt i karriären.

Henri Laurila har haft problem med en ljumskskada i vinter, men är nu helt återställd. Det är den skadan som är anledning till att han spelat bara tretton matcher i vinter. Totalt har Laurila spelat 357 i SM-liiga, gjort 63 poäng, varav 22 mål.
Laurila har nyligen gjort comeback och spelat mellan 22-24 minuter i matcherna.
- Förhoppningsvis hinner han hit till vår träning på måndagen, men annars är han med på allvar från tisdag, säger Aravirta. Målsättningen är att han ska spela direkt på torsdag.

Sportchefen Fredrik Andersson fick alla papper klara med Henri Laurila på eftermiddagen under "Dagen D". Midnatt till måndag stängdes transferfönstret för den här säsongen.
- Vi är nöjda nu med den trupp vi har, säger Freddan. Jag ser fram emot resten av säsongen med tillförsikt.
Spelare som Michal Zajkowski, Jens Westin, Joakim Mattsson och Thomas Enström som MODO har utlånade kan man plocka hem även senare under säsongen.

- Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2010-01-31 13:51

Laurila_Henri_01_091.jpg
www.pelicans.fi

Kommentarer
Postat av: Jenny

Visst går du i hockey?

2010-02-11 @ 20:17:43
URL: http://jennylovestom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0