Henri Laurila ny finsk back i MODO Hockey

MODO Hockey och sportchefen Fredrik Andersson har gjort klart med en ny finsk back.
Det handlar om Henri Laurila, 29 från Lahtis Pelicans, en riktig bjässe som mäter 186 cm i strumplästen och väger 98 kg.
- En lite annorlunda back än Daniel Sondell som lämnade oss i helgen, säger coachen Hannu Aravirta.
- Laurila är en tuff i sin spelstil, stor, kraftig med en hårt slagskott, dessutom rightare vilket är vad vi sökt också. Jag har haft honom som spelare då jag tränade Pelicans och har bara goda erfarenheter av honom. Det är en riktig kämpe och han ser fram emot att få pröva något nytt i karriären.

Henri Laurila har haft problem med en ljumskskada i vinter, men är nu helt återställd. Det är den skadan som är anledning till att han spelat bara tretton matcher i vinter. Totalt har Laurila spelat 357 i SM-liiga, gjort 63 poäng, varav 22 mål.
Laurila har nyligen gjort comeback och spelat mellan 22-24 minuter i matcherna.
- Förhoppningsvis hinner han hit till vår träning på måndagen, men annars är han med på allvar från tisdag, säger Aravirta. Målsättningen är att han ska spela direkt på torsdag.

Sportchefen Fredrik Andersson fick alla papper klara med Henri Laurila på eftermiddagen under "Dagen D". Midnatt till måndag stängdes transferfönstret för den här säsongen.
- Vi är nöjda nu med den trupp vi har, säger Freddan. Jag ser fram emot resten av säsongen med tillförsikt.
Spelare som Michal Zajkowski, Jens Westin, Joakim Mattsson och Thomas Enström som MODO har utlånade kan man plocka hem även senare under säsongen.

- Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2010-01-31 13:51

Laurila_Henri_01_091.jpg
www.pelicans.fi

Daniel Sondell till Finland

MODO Hockey och backen Daniel Sondell går skilda vägar.
Sondell har skrivit på för finska SM-liiga-klubben SaiPa.
- Vi känner att Daniel kört fast här och inte fått den utveckling vi hade hoppats på. När vi inför säsongen värvade honom från Rögle så hade vi förhoppningen att han skulle vara en av våra tre-fyra främsta backar. Så har det inte riktigt blivit och på senare tid har han fått sparsamt med istid. Därför har vi tillsammans bestämt att bryta gällande avtal. Jag vill passa på att önska "Danne" lycka till i framtiden, säger MODO Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Daniel Sondell gjorde 42 matcher i Elitserien med MODO Hockey. Det blev tio poäng, varav två mål.

- Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2010-01-31 09:25

källa: modohockey.se

RSS 2.0