Aravirta: Ingen behöver varna för HV71

Efter en lyckad bortaturné och roadtrip med två raka segrar - Frölunda 3-2 och Linköping 4-1 - är det dags för match i Fjällräven Center igen för MODO Hockey. Suveräna serieledarna HV 71 kommer på besök.
- Och då behöver ingen hissa varningsflagg, säger nye coachen Hannu Aravirta. Alla vet att vi möter ett klasslag. Bara att titta i pappren, HV är ju bäst i stort sett på allt.

Nye MODO-coachen är förstås väldigt nöjd med det fina facit laget har efter senaste helgen.
- Bortaturnén betydde mycket för mig själv också. Nu känner jag igen grabbarna och kan namnen, t o m smeknamnen. Sedan går allt lättare om man är ny och samtidigt får vinna ett par matcher.
Det mesta är perfekt i MODO så här långt.
- Som jag sagt tidigare har jag mottagits fantastiskt bra. Dessutom består laget av en samling toppenkillar, där flera är naturliga ledarfigurer efter alla sina år på toppnivå, inte minst i NHL.

Han hyllar också de spelare som fått stå på sidan i de här senaste matcherna.
- Vi har nu en samling rollspelare och en bra konkurrens i truppen. Fakta är också att vi är så starka som den svagaste länken.
Viktigt mot HV 71 i övrigt?
- Försvarsspelet och att vi håller oss på banan. Deras power play imponerar oerhört.

MODO Hockey mot HV71:
Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backpar:
18 Per Hållberg
7 Mattias Timander

80 Samuli Suhonen
48 Hannu Pikkarainen

5 Hans Jonsson
4 Tomas Mojzis

Kedjor:
10 Per-Åge Skröder
39 Per Svartvadet
36 Mats Zuccarello Aasen

17 Morten Madsen
20 Oscar Steen
6 Magnus Häggström

21 Peter Forsberg
24 Niklas Sundström
19 Markus Näslund

13 Marco Tuokko
27 Josh Green
58 Dan Hinote

Extraspelare:
47 Alexander Bonsaksen
26 Kristian Forsberg

Noterbart är
Att inga skador finns att rapportera.
Att MODO Syd, supporterklubben, kommer på sitt årliga besök. "Foppa Tour" heter det hela och vi kan räkna med bra stämning från läktarplats. Bussen med MODO Syd startade 20 00 i Skara onsdag kväll.
Att mötet i höst i Swedbank Arena slutade 5-4 till HV 71 efter förlängning. I Kinnarps Arena vann HV i tredje omgången med 3-1, senaste mötet vann MODO med 4-1, också det i Kinnarps Arena.

- Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2010-01-27 15:07

källa: modohockey.se

Snack med nya tränaren Hannu Aravirta

Det var en nöjd Hannu Aravirta modohockey.se pratade med på söndagseftermiddagen. Hannu satt med truppen på bussen från Göteborg till Linköping.
- Jag har fått en underbar start i MODO Hockey och blivit mottagen på ett kungligt sätt av alla, säger Hannu. Självklart betydde segern med 3-2 i Scandinavium mycket, det var skillnaden mellan tio poäng till slutspelsstrecket eller som nu fyra.

Aravirta är mycket nöjd med de två första matcherna han lett MODO Hockey.
- Grabbarna har gjort två finfina insatser och det finns mycket go i gänget. Vi har gjort små ändringar, men framförallt är jag nöjd med vårt box play, precis så aggressivt som jag önskar.

Men det handlade om en olycklig start i Scandinavium?
- Hans Jonssons två plus två var tuff i inledningen och inte rättvis. Samtidigt tände det här oss.
Nöjd med det mesta efter tre poäng i Göteborg?
- Självklart. Från Malek i mål till siste man. Samtidigt ska jag erkänna att jag hade något av det här på känn innan matchen då jag kollade statistiken att MODO inte vunnit borta mot Frölunda på över fyra år.

Peter Forsbergs inträde i laget?
- Mycket nyttigt. Han spelade inte överglänsande utan för laget hela tiden. Förhoppningsvis blir han bara bättre och bättre nu. Att han är en fantastiskt lojal lagspelare har jag alltid vetat.

Linköping borta nu, en ny mycket svår uppgift.
- Så är det. På papperet ser LHC enormt starka ut och de har ju ett hemmafacit som imponerar. Men vi ska in och ge allt.

MODO Hockey mot Linköping:
Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backpar:
18 Per Hållberg
7 Mattias Timander

80 Samuli Suhonen
48 Hannu Pikkarainen

5 Hans Jonsson
4 Tomas Mojzis

Kedjor:
10 Per-Åge Skröder
39 Per Svartvadet
36 Mats Zuccarello Aasen

17 Morten Madsen
20 Oscar Steen
6 Magnus Häggström

21 Peter Forsberg
24 Niklas Sundström
19 Markus Näslund

13 Marco Tuokko
27 Josh Green
58 Dan Hinote

Extraspelare:
44 Daniel Sondell
26 Kristian Forsberg

Noterbart är
Att MODO förmodligen ställer upp med exakt samma lag som mot Frölunda. Någon marginal ändring, typ att K Forsberg får istid kan det bli tal om.
Att inga skador finns att rapportera.
Att MODO senast tog poäng i Cloetta Center. 3-3 vid full tid, förlust 3-4 efter sudden death. Jämna matcher i övrigt också i vinter, 3-3 hemma och 1-3 borta.
Att MODO som sagt bussade till Linköping söndag eftermiddag, värmer i Cloetta Center och åker charter hem direkt efter matchen måndag kväll.
Att det senare i veckan handlar om två raka hemmamatcher, HV71 och Frölunda, torsdag och lördag. Då finns också MODO Syd på plats, vilket brukar borga för verkliga publikfester och framgångar.

- Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2010-01-24 14:26

källa: modohockey.se


3-2 till Modo Hockey !

Modo vann i Scandinavium mot Frölunda. En härlig match med comeback från både Per-Åge Skröder & Peter Forsberg. Frölunda tog ut målvakten de sista minuterna och lyckades göra ett mål då. Målgörare i Modo var Hannu Pikkarainen, Samuli Suhonen och Mats Zuccarello Aasen. En viktig trepoängare och Roman Malek var stark i målet.

av amanda 23/1-10

Modoblogg!

Hejhej, i den här bloggen kommer jag att skriva om Modo Hockey som ni kanske märker! :D
Ikväll har dom match mot Frölunda, borta i Göteborg. Foppa ska spela och det blir nog super.
Här kommer en bild på Peter "Foppa" Forsberg tillsammans med Mats Zuccarello Aasen när han var liten och Foppa var en stor idol till honom, och tänk, idag spelar dom i samma lag!

Hihi (:

RSS 2.0